5 Şubat 2016 Cuma

PASTANE SİMİDİ


Kahvaltıda simit çok severim, pastane simitlerinin yeri ayrıdır; kalabalık aile kahvaltılarında mutlaka pastaneye gidilir simit, poğaça, açma ne varsa alınır... Şimdi de sizlere nefis bir pastane simidi tarifi vereceğim...

Malzemeler:
1 su bardağı ılık su
2/3 su bardağı ılık süt
1/3 su bardağı sıvı yağ
1 yemek kaşığı instant maya
1 yemek kaşığı toz şeker
1 tatlı kaşığı tuz
4 su bardağı un ( gerekirse biraz daha eklenebilir)

Üzeri için:
Kavrulmuş Susam
2 yemek kaşığı pekmez
4,5 yemek kaşığı su

Hazırlanışı:
Unumuzu eledikten sonra tuz ve toz şekeri ekleyip elimizle karıştırıyoruz. Un karışımının ortasına elimizle çukur açıp instant maya, süt ve suyu ekliyoruz. Sıvı yağı da ekleyip yoğurmaya başlıyoruz. Tüm malzemeler homojen bir şekilde karışana kadar yoğuruyoruz. Hamurumuzu eşit parçalara ayırıp şekillendiriyor ve tepsiye yerleştiriyoruz. Tepsideyken üzerilerine pekmezli su sürüp, susam serpiyoruz. 5-10 dakika tepsi mayası yaptıktan sonra 180-200 derece fırında üzeri kızarana kadar pişiriyoruz. 

5 çaylarında ya da kalabalık aile kahvaltılarında hazırlayacağınız harika bir tarif, afiyet olsun...

Bu aralar yine yarışma hazırlıklarım var, şans dileyin lütfen :)

3 yorum:

Kuzu Butik Pasta dedi ki...

Şu an işteyim ve nasıl karnım aç, senin simidi görünce elimi ekrana uzatıp alıp kahvemin yanında yiyesim geldi .... birgün mutlaka beraber yapalım canım..ellerine sağlık

http.//belguzaranne.blogspot.com dedi ki...

hıııııııııııııııım nefıs görünüyor elıne sağlık yanında çay afıyet olsun

Gülşah dedi ki...

Merhabalar bu tarife bayıldım hatta yarın sabah kahvaltıya hazır etmeyi düşünüyorum. Canım çekti mis gibi de kokar sabah . Süpersiniz takipteyim. Sizi de beklerim:)
http://gullugalaksi.blogspot.com.tr/